Blog


Slutsålda visningar, svenska bio och Cannes

Förra helgen sålde Falköpingspremiären slut och i Tibro i onsdags var det slutsålt även på den andra visningen på Biograf Vintergatan. Fantastiskt roligt att intresset för filmen är stort i Skaraborg. Ska bli spännande att se hur intresset är i Lidköping, Götene och Mariestad. I Mariestad har vi nämligen haft förmånen att samarbeta med SF-ägda Svenska Bio. Det ska bli extra roligt i Mariestad med tanke på att Jonas Falk faktiskt har koppling dit. Det var i Mariestad som han satt anhållen i väntan på avrättningen. Även om det säkerligen var en mycket tung period för Jonas så kan man vrida på det och tänka på Thomas Dilevas resonemang kring Jonas inre resa.

-”det måste ha tett sig lite märkligt hur en man som har begått det här hemska brottet kunde gå till sin egen död med frid i hjärtat.” Thomas Dileva

Det var i Mariestad som Jonas fick en relation till fängelseprästen och det var under denna period som Jonas tro blev allt starkare.

Imorgon bär det av till Skaraborg igen för en heldag med visningar i Hjo och Karlsborg. I Hjo kommer vi återigen visa den Hjoproducerade filmen Estrid och i Karlsborg blir det premiär på Biograf Casablanca.

 

Cannes Internationella Filmfestival

Som ett litet avbrott i arbetet med Falks Grav… I samarbete med Innovatum´s projekt projekt Business through network – Lend me some sugar kommer vi i Maj åka ner till Cannes för att delta på filmfestivalen. Vi åker dit för att inspireras, hämta nya influenser och för att knyta nya viktiga kontakter för framtiden. Förhoppningen är att dessa erfarenheter och kunskaper ska leda till att vi ska kunna producera både större och bättre filmer i Skaraborg framöver!

Comments ( 0 )

    Add Comment Register    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *