Blog


Per Wahlström, GIFF, Teamet fylls upp och veckan som gått….

Vi går med stora steg framåt…..

John har i veckan slutfört det intro som filmen kommer startas med, vilket känns riktgt grymt!! Det kommer sätta känslan för hela filmen. Dialoger har inletts med musiker, men vi är samtidigt öppna för fler förslag på folkmusiklag, symfoniorkester eller andra band som kan passa för en historisk skildring (tipsa gärna!). Vi har också flera mycket kompetenta Gradare, som visat intresse för att färgbearbeta filmen. Vi har också mer eller mindre bestämt oss för vilka som ska Ljudbearbeta filmen (5.1).

Idag gick även ansökan iväg till GIFF, Göteborgs Internationella Filmfestival, vilken är Nordens största filmfestival. I December får vi besked om Falks Grav i formatet 58 minuter tas in till festivalen.

Vill även passa på att släppa en riktigt rolig nyhet. Lokalhistorikern (Per Wahlström har valt att tacka ja till rollen som Berättare i filmen. Har svårt att finna någon med lika mycket kunskaper om Skaraborgs historia och Falks Grav. Deltog som Falkexpert i P3´s program Liftaren i somras. Per har även varit med i filmens researchstadie och tillfört kunskaper som har format filmen. Fantastisk känsla att du vill vara med på tåget! Välkommen Per!

Vill avsluta med ett citat från en av de experterna som vi strax kommer att släppa. Så här säger personen om varför han deltar i Falks Grav.

Historien lyfter fram en människa av kött och blod i strömmen av dammiga dokument. Man läser ofta om brott och avrättningar, men sällan får man se människan det handlar om. Det får man här”

Comments ( 0 )

    Add Comment Register    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *