Blog


EXPERTERNA KLARA

Jerzy Sarencki, Kriminolog

Professor på Kriminologiska Institutionen på Stockholms Universitet. Arbetade med brottsförebyggande rådet där han forskade kring ungdomsbrottslighet. Syns ofta i media då han uttalar sig om brott och straff. Skrivet böcker på ämnet Kriminologi. Uttalar sig om brott och straff, korrupton m.m.

Jerzy om sin medverkan i Falks Grav;

Jag tycker att det är både roligt och viktigt med historiska aspekter på brottsligheten. Vi kommer aldrig att förstå vår samtid om vi inte känner till vår historia.

Min Sanning; http://www.svtplay.se/video/1041495/del-6-av-8-jerzy-sarnecki

SU; http://www.criminology.su.se/om-oss/personliga-hemsidor/jerzy-sarnecki

 

Henrik Fexeus, Beteendeexpert

Känd för den bredare massan i Talang där han var en av domarna. Framgångsrik författare, trollkarl, beteendeexpert. Analyserar besökarnas beteende kring avrättningen.

Hjärnkontoret; http://www.youtube.com/watch?v=VD5CT9hVhrM

 

Herman Lindqvist, Historiker

Känd historiker som bl.a skrivit bokserien Historien om Sverige och var frontman i programmet Hermans Historia. Var ett återkommande inslag i Filip och Fredriks Nugammalt nu senast.

Herman om sin medverkan i Falks Grav;

det lyfter fram en människa av kött och blod i strömmen av dammiga dokument. Man läser ofta om brott och avrättningar, men sällan får man se människan det handlar om. Det får man här. Dessutom fascinerade mig magin och mystiken som uppstått runt omkring graven så lång tid efteråt

 

 

Comments ( 0 )

    Add Comment Register    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *