Blog


Då; Avrättning Nu; Filmvisning

På nått sätt så är det obehagligt på nått sätt att vi i Juni förra året spelade in en avrättningsscen på den autentiska platsen för avrättningen av Jonas Falk. Precis som under avrättningen så var det ett stort engagemang under denna inspelningsdagen.

Filmen Falks Grav har en intressant tid framför sig. Nu är visningar i bl.a. Karlsborg, Falköping, Gullspång, Trollhättan, Skövde och Lidköping på tur. Även fler visningar i Skövde, Tidaholm, Hjo, Jönköping, Ulricehamn, Tibro och Mariestad kan vara på gång snart.

Det blir intressant att se hur engagemanget från publiken blir i Gullspång, Trollhättan, Ulricehamn och Lidköping etc. som inte har någon direkt koppling till historien/platsen Falks Grav. I Mariestad satt Jonas fängslad, i Karlsborg känner man till Falks Grav rätt så väl vad det verkar. Dessutom spelades ett gäng scener in där på fästningen.

Också kul att kommunerna ställer sig bakom visningarna. Nu senast var det Gullspång och Karlsborgs Kommun som hjälpt oss att möjliggöra visningarna. Nu snart åker vi till Habo där kommunen har gjort en satsning på två visningar. Har en bra känsla för dagens visningar! Falks Grav ligger ju ändå i Habo Kommun….och det är ju inte alla kommuner som har en rondell uppkallad efter Jonas Falk. 

Bilden är hämtad från avrättningsscenen som spelades in vid graven.

Comments ( 0 )

    Add Comment Register    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *