Blog


Falks Grav i Jönköping – Folkets Bio

Jönköping & Folkets Bio Igår hade vi två visningar i Jönköping i samarbete med Folkets Bio. Enligt dem själva så var det ett år sedan de hade så mycket folk hos sig. Precis som i Tidaholm, Hjo och den kommande visningen i Habo så var det även här fullt. Vissa hade åkt långväga för att se filmen fick tyvärr åka hem igen då salongen var full. Jag fick träffa en fanatisk Falks Grav publik som flitigt ställde frågor om historien och om projektet. Verkade verkligen som att publiken uppskattade filmen. Folkets Bio har efter stöd från Svenska Filminstitutet gjort en storsatsning på Svensk Film. Dessa satsningar är nödvändiga för att ny svensk film ska kunna komma fram på bio.

Fredagen den 14 Mars blir det två visningar på Saga i Tidaholm igen och förhoppningen är att vi kan fylla Saga även denna gången. Den 16:e Mars ska vi inta Skövde och Odeon och det ska bli väldigt intressant att se om det är samma intresse där som det varit i Tidaholm, Hjo, Habo och Jönköping. Tibro Kommun hade vi med oss som finansiär i projektet och de har under en tid diskuterat om en visning för Tibroborna. Även i Mariestad och Falköping kan det bli biografvisningar framöver!

 

Den vanligaste frågan som vi har fått än så länge är väl; Vilken historisk händelse kommer ni filmatisera nästa gång?

Det finns en massa intressanta historier som vi stött på de senaste åren och flera av dessa skulle vara intressanta att filmatisera, men det är mycket som ska klaffa. Vi måste känna att vi brinner för historien och sen så vill både jag och John ha en utmaning att stå inför. Det kan ju inte vara för enkelt! Så gärna ett ännu mer komplicerat projekt eller en än mer storslagen historia….men till att börja med så är vi nu riktigt taggade inför att få ut Falks Grav.

 

2014-03-02 16.34.43

 

/Johan

 

Comments ( 0 )

    Add Comment Register    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *